NASZE STEKI

Soczyste, Pyszne, Idealne

Najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowana wołowina , dzięki swej różnorodności potrafi zadowolić nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. U Nas zarówno mniejsi jak i więksi znawcy steków znajdą odpowiedni dla siebie rodzaj wołowiny.

Wykrajany z części zwanej short loin.  Steak rostbef  jest nieco twardszy od steaka z polędwicy, ale ma więcej smaku.

Kawałek wykrajony z części zwanej sirloin, jest nieco bardziej intensywny w smaku od polędwicy, ale twardszy od rostebefu.

Steak jest cięty w bardzo zbliżony sposób do t-bona ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest bowiem wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza.
Jest kawałkiem antrykotu z górnej części żeber. Steak ten jest bardzo miękki, jest również bardziej intensywny w smaku, dzięki dużej liczbie drobnych nitek tłuszczu.
Steak z kością, po jednej stronie kości w kształcie litery „T” znajduje się kawałek polędwicy wołowej, po drugiej stronie kawałek rostbefu.

Stek ten to spory szarobiały kawał mięsa wykrojony z podbrzusza wołu, aromatyczny i niezwykle soczysty, stał się duma wszystkich sznujących się rzeźników i stąd ta nazwa.

Soczysty, niezwykle miękki i aromatyczny stek z krewetką i dodatkami.

Delikatne i soczyste mięso z łososia doskonale przyprawione.